Akcija "ispravno vozilo, bezbedno vozilo" - novembar 2011

User avatar
widanovic
Site Admin
Posts: 384
Joined: 27 Apr 2011 23:29

Akcija "ispravno vozilo, bezbedno vozilo" - novembar 2011

Post by widanovic »

- besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila -

Auto-moto savez Srbije, Uprava saobraćajne policije MUP Republike Srbije i Asocijacija tehničkih pregleda organizovaće od 21. do 26. novembra 2011. godine tradicionalnu preventivno-bezbednosnu akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”.

Svi zainteresovani vozači u Srbiji imaće mogućnost da pred zimsku sezonu potpuno BESPLATNO provere tehničku ispravnost svojih vozila na brojnim linijama tehničkih pregleda širom republike.

Apelujemo na vozače da se masovno odazovu i odvoje 30-ak minuta i provere ispravnost svojih automobila, posebno imajući u vidu da vlasnici vozila kod kojih budu pronadjene neispravnosti, neće biti sankcionisani, već će im biti ukazano na nedostatak i potrebu da isti u što kraćem roku otklone.

U prethodnoj akciji, u junu ove godine, besplatno je pregledano preko 10000 vozila širom Srbije i rezultati su pokazali da je, od pregledanih vozila, 39 % imalo neku neispravnost, a u strukturi neispravnosti najčešći problem su uredjaji za zaustavljanje i to u 42% slučajeva, 28% je vezano za uredjaje za osvetljavanje, a 14% za uredjaje za upravljanje vozilom.

AMSS nastoji da kroz ovu Akciju razvije naviku kod vozača da redovno kontrolišu tehničku ispravnost automobila i budu sigurni da u saobraćaju učestvuju s potpuno ispravnim i bezbednim vozilima.

Sve bliže informacije moći će da se dobiju u Operativnom centru AMSS putem telefona 987, na web prezentaciji AMSS www.amss.org.rs ili kod saobraćajne policije.

izvor: www.amss.org.rs

Return to “Novosti”