Spark TUNING starija verzija

Boćko87
Junior

Re: Spark TUNING starija verzija

Post by Boćko87 »

:mrgreen: Nisam ipak nista farbao danas...mada razmisljam i o farbanju sijalica.. mislio sam sijalice zmigavaca pozadi da ofarbam u plavo. Sutra definitivno :mrgreen:
Boćko87
Junior

Post by Boćko87 »

Farbao nisam ništa još..treba da dobijem zvučnike Pionirove i da ih mećem pozadi..dal će da pasuju ne znam... 8-)
widanovic
Site Admin

Post by widanovic »

Ja na sparkicu nisam nikako mogao da nađem zvučnike koji 100% pasuju, ali sam malo nakrivio šrafove i drži vodu već par godina :)

Šta si uradio povodom one plastike na kojoj stoje zvučnici, da li si kupio novo ili ćeš bušiti postojeću?
Boćko87
Junior

Post by Boćko87 »

Ma bušiću ja to :twisted:
zec
Senior

Post by zec »

Nemoj da farbas sijalice, kupi u boji (zute, bele) ili predji na LED.
Svaki put kad pregori sijalica ti opet moras da farbas. Smaranje.
Nenad-Shckone
Početnik

Post by Nenad-Shckone »

evo ja sam se malo igrao sa osvetljenjem u sparkiju :DD pa evo par slicica :D

Image

Image

Image

Image

da cujem vase reakcijee :DDD
Boćko87
Junior

Post by Boćko87 »

UUu pa lepo ti ispalo ovo....daj mi reci kako si uradio... uzeo neke led ili
Nenad-Shckone
Početnik

Post by Nenad-Shckone »

Imaju da se kupe LED Moduli... tako su bar bili nazvani na limundu posto sam tamo uzeo :D kao mali kvadar koji u sebi ima 3 jake LED i koji je oblozen silikonom tako da je vodotporan.... povezao sam ih redno (znaci + na - ) i izmedju napravio prekidac... e sad sto se tice napajanja sam morao malo da eksperimentisem, s obzirom da mi je upaljac(najbolji izvod struje iz akumulatora, posto imas direktno + i 0) iz nepoznatog razloga crkao i izgubio napon a nije u pitanju osigurac, morao sam da ga spojim na sva 4 migavca... :D e sad to ti je malo je*** posto moras sad traziti 0 zicu na migavcima.... kada ubodes + teoretski na bilo koji pin ako nabodes on zatvara strujno kolo i ima struju ali je opasno da ne bi izazvao neki spoj ili povezao greskom da ti stalno migavci gore.... najbolje je da nadjes + koja je ako se ne varam vise crvene boje i da nadjes 0 koja je kod mene crne boje.

S obzirom da je na migavcima, ukoliko upalite module i migavce zajedno oni ce poceti da trepere kao i migavci samo naizmenicno kada se upale migavci ugase se moduli i obrnuto :D to je zato sto migavci oduzimaju struju u tom trenutku :DD sve je samo stvar strpljenja i paznje :D i samo polako ... planiram jos dosta toga ali trenutno se nema vremena :D mada bicee :D

Pozdrav svimaa :D

(ne zamerite mi sto sam se raspisao :D)
widanovic
Site Admin

Post by widanovic »

Led moduli mogu da se kupe i u Mikro princu i to u željenoj dužini. Mislim da su moduli kod njih jeftini, a sigurno su kvalitetniji. Ja sam isto ovo radio na Aveu, samo nisam koristio module već sam sam pravio nosač za led diode i stavljao klasične diode od 5mm. Što se tiče napajanja, ispod volana se nalazi konektor koji ima stalnih 12V, a što se tiče mase nju sam koristio od nazovi krovne sijalice. Tako da mi se sada donje led sijalice pale ili kada otvorim vrata ili kada upalim krovnu sijalicu. Malo mi je loš aparat tako da se ne vidi najbolje kako je ispalo, ali ko dođe na skup videće :)
Attachments
ALIM2177.JPG
ALIM2177.JPG (416.81 KiB) Viewed 23778 times
ALIM2176.JPG
ALIM2176.JPG (366.31 KiB) Viewed 23778 times
Boćko87
Junior

Post by Boćko87 »

Kad će skup :P
Post Reply

Return to “Spark”