stabilizator tocka

Djoleprolece
Junior
Posts: 40
Joined: 09 Jan 2012 20:41

Re: stabilizator tocka

Post by Djoleprolece »

vidanovicu kupi nove za sparkica... i proba da nadjes delphi. moslim da ih ima u euroautu... remontovani ce brzo crci....
User avatar
catani
Junior
Posts: 28
Joined: 02 Jul 2012 17:13

Re: stabilizator tocka

Post by catani »

jesi li resio problem? isti slucaj se meni desava, danas isao u servis (interautotrade) pa mi rekose da ce za 7 dana da nabave. Medjutim pitam se dokle moze ovo ovako da se kvari, ako je ovo fabricko propalo posle 5000, sta moze da se desava u buducnosti :?
User avatar
suns19
Junior
Posts: 31
Joined: 12 Jun 2012 20:38

Re: stabilizator tocka

Post by suns19 »

Nazalost jos uvek ne! Sada vec neznam da li je stvarno zbog nestasice tog dela ili su ovi iz Totala totalno nesposobni ili je nesto trece u pitanju. Koliko sam saznao taj deo treba da posalju iz Spanije. Za sada imam samo pusta obecanja. U Autoprometu su mi rekli od 7 do 10 dana ali kome vise verovati? Kako sam saznao Total je imao i nekih drugih problema o tome necu da pisem, pa zbog toga verovatno deo jos vise kasni. Prosle nedelje sam opet imao njihovo obecanje... Sutra cu da ih opet pozovem ili cu otici licno da nekog.... Zao mi je zbog svega ovog jer je auto sto se tice drugih stvari sasvim ok. Zelim ti najiskrenije da sto pre resis ovaj problem. Kod mene to traje vec vise od 2 meseca.
User avatar
widanovic
Site Admin
Posts: 384
Joined: 27 Apr 2011 23:29

Re: stabilizator tocka

Post by widanovic »

Po meni je najbolje da im zapretiš inspekcijom, pa čak i tužbom. Ja sam se svoje garancije odreko posle par meseci, jer kada vidim ko sve radi u servisima i kad vidim da blago rečeno nemaju pojma i da se menjaju radnici na par meseci, a o cenama da ne pričam. Naravno u servisu mi se desilo i par nezgodnih stvari: recimo da su mi prilikom štelovanja ventila, uspeli da oblajznu šraf koji drži deklu i ponašali se kao da je to normalno. Još dosta vremena treba da prođe da bi se svi oni uozbiljili i da bi shvatili da ne mogu samo ljudima da kradu pare nego da moraju i da imaju neki nivo usluge. Počev od obrazovanja osoblja, ljubaznosti pa i do normalnih cena.
Još jedna stvar koja mi smeta. U porodičnom voznom parku imam i Daciu pick up koja je jeftinija od bilo kod Chevroleta, a kada nju vozim na servis, dobijem navlaku na volan, najlon preko sedišta, karton preko patosnice.
Ali zato smo mi tu da ih kritikujemo i da međusobno razmenimo iskustva kako bi što bolje prolazili i kako bi ih naterali da podignu kvalitet svojih usluga.
User avatar
catani
Junior
Posts: 28
Joined: 02 Jul 2012 17:13

Re: stabilizator tocka

Post by catani »

Ne znam sta da ti kazem, 2 meseca cekanja je ozbiljna stvar, pa do sad bi stiglo iz koreje...I ja mislim da bi trebalo da popricas za gazdom servisa, i da mu zapretis da ces da zoves u madajrsku. U madjarskoj je glavni baja za ovaj deo evrope, I nasi automobili su sklapani u madjarskoj. Posalji im mail ili zovi telefonom (chevcac.hu@gm.com ) oni im daju licence za servise i prodajne salone kod nas. Moj drugar je imao problem sa Mercedesom pa su ga zezali, i on im poslao mail, posle dva dana, su mu resili problem....Aj pa javi ako bude nekih novosti... samo cvrsta ruka!! :twisted:

PS meni su rekli da se deo ceka iz holandije.
User avatar
suns19
Junior
Posts: 31
Joined: 12 Jun 2012 20:38

Re: stabilizator tocka

Post by suns19 »

Mail sam vec slao i dobio odgovor da mi je deo poslat mislim 14.06.2012. iz Madjarske. Ali ljudi necete verovati danas mi je auto popravljen !!! Kao da sam se ponovo rodio! Naravno, dok sam ovaj deo cekao otisla mi je i leva strana ali na svu srecu dobili su dva kom. Jos uvek ne mogu da verujem da mi se ovo desilo. Veliko olaksanje sta da Vam kazem. Idem da se provozam.
Pozdrav ! :D
User avatar
catani
Junior
Posts: 28
Joined: 02 Jul 2012 17:13

Re: stabilizator tocka

Post by catani »

Sta su ti rekli, dokle ce sad ovi novi stabilizatori da traju, jesu li ovi fabricki bili defektni ili je sama konstrukcija auta podbaclia?
indja
Junior
Posts: 28
Joined: 26 May 2012 22:42

Re: stabilizator tocka

Post by indja »

Suns, prijatelju, ti se otarasi bede!

Obzirom da ti je stradao i drugi stabilizator, da se i Catani i još nekima isto desilo, očigledno ćemo svi (neko pre, neko kasnije) imati istih ili sličnih problema! Možda bi imalo smisla, kao neformalno udruženje vlasnika Chevia, uputiti preventivni mail onom glavnom "baji" u Mađarskoj (ili nekom drugom) u kome bi izložili ovu problematiku, i ukazali na neažurnost i neprofesionalnost ovdašnjih pojedinih ovlašćenih servisa, kršenje preuzetih ugovornih obaveza u garantnom roku, opštih načela dobrog poslovanja i poštovanja kupca kao ravnopravnog partnera, njegovog novca i vremena.
Shevrolet je ipak firma planetarnih gabarita, valjda bi bar oni trebalo da to znaju!

Možda bi ipak trebalo samo oštro jer, pobogu, oni valjda postoje zbog nas, a ne mi zbog njih!
User avatar
suns19
Junior
Posts: 31
Joined: 12 Jun 2012 20:38

Re: stabilizator tocka

Post by suns19 »

Ovako stvari stoje. Ja sam inace u trecem mail-u hteo da pokrenem akciju da mi pomognete Vi kao clanovi i svi zajedno posaljemo po jedan mail u znak protesta Peteru u Madjarskoj. Izmedju ostalog to sam mu i najavio. u medjuvremenu moj slucaj je resen kako tako. Ovo je meni objasnjeno kao "decija bolest" novog modela. Nazalost mislim da ce se ovo desiti svakome na novom modelu, evo kod mene u Subotici se juce jos jedan prijavio sa istom greskom. Majstor koji je radio auto je uporedio novi deo sa starim i vizuelno su isti. Moj licni zakljucak je da ce se ovo ponavljati sve dok fabrika nesto ne promeni konstrukciski na ovom delu. Telo je izradjeno od neke legure plastike i mislim da to nije dovoljno cvrsto i da se zbog raznih temperaturnih razlika i naprezanja deo jednostavno potrosi pre vremena. Majstor u servisu mi je rekao da bi ovi upornici trebali da izdrze negde oko 50.000 do 60.000 hiljada a moj je izdrzao 3.500 km. Pre su ih pravili od neke legure metala . Na moje pitanje i sta sad u servisu su mi odgovorili vozite a mi smo tu kad zatreba. Nije bas neka dobra reklama. Navodna ova dva nova dela kostaju ako sam dobro video 4.800 din. Naravno garancija sve pokriva. Zamena traje max pola sata na oba tocka uz minimalno naprezanje majstora... Inace uradili su mi i reprogramiranje softwera nisam primetio neku razliku sem da mi u dnevnom rezimu rade i zadnja svetla.
Toliko od mene pozdravljam drustvo!
User avatar
catani
Junior
Posts: 28
Joined: 02 Jul 2012 17:13

Re: stabilizator tocka

Post by catani »

Ja se slazem, da saljemo nekakav dopis, ako budem morao i svakih 10.000 da trcim u servis zbog ovih stabilizatora, to bi bilo van pameti...ja da vidim hoce li mi u ponedeljak nabaviti ovaj deo, ako ne nabavi, mora ce da se salje mail put madjarske, ne verujem ja da je ovo globalni problem, ameri im ne bi oprostili ovakvo nesto....
Ili da se lepo ovako kolektivno obratimo Mirku Alvirovicu, neka malo istrazi ovaj nas slucaj ....
Post Reply

Return to “5v novi”