Check

<<

mikiman

Početnik

Postovi: 2

Pridružio se: 06 Feb 2012 10:01

Post od mikiman » 06 Feb 2012 10:15

Check

Prijatelji,

Vlasnik sam Lacetti-a 1.6 benz. iz 2004. god. i već neko vreme mi je na kontrolnoj tabli stalno uključena žuta lampica u obliku pravougaonika (sa nekim detaljima sa strane) za koju u uputstvu piše da je povezana sa kvarom na izduvnom sistemu ili nešto u vezi elektronike.

Da li je neko imao sličan problem, na šta se to konkretno odnosi, da li to utiče na bezbednost i potrošnju kao i koliku cenu popravke mogu da očekujem? Još i ovo mora li se to popravljati u ovlašćenom servisu?

Hvala
<<

widanovic

Korisnikov avatar

Site Admin

Postovi: 382

Pridružio se: 27 Apr 2011 23:29

Post od widanovic » 08 Feb 2012 23:54

Re: Check

Možda je katalizator, ako je on onda sigurno utiče na potrošnju ali mislim da to nije strašno, iskreno meni se lampica za grešku palila više puta i to sam rešio kod komšije, samo se povezemo i obrišemo obaveštenje o grešci.
Trenutno vozim sa greškom od pre par dana i to najverovatnije zbog lošeg goriva, čim sam sipao auto je štucnuo i upalila se greška.
U svakom slucaju svaku grešku treba što pre odkloniti čisto da bi auto bio ispravan, a po meni su to sitnice koje je najbolje raditi kod najjeftinijeg i dobrog majstora jer su ovlašćeni servisi preterano skupi i po meni neopravdano.
<<

miki62

Senior

Postovi: 255

Pridružio se: 19 Feb 2012 17:12

Post od miki62 » 22 Feb 2012 22:00

Re: Check

Sad naleteh na ovu temu, pa da probam da pomognem.

Check engine, lampica se pali kada postoji neka smetnja (greska),
- u sistemu ubrizgavanja,
- sistemu paljenja,
- sistemu izduvavanja.

Da je problem u ubrizgavanju ili paljenju, to bi svakako osetio i bez lampice, znaci najverovatnije ECU javlja gresku lambda sonde.
Kao detektor Co2 u izduvnim gasovima, zaduzena je lambda-sonda, ona meri temperaturu izduvnih gasova i salje informaciju u ECU, koji na osnovu informacije, racuna procenat stetnih materija u izduvnim gasovima. Najcesci problem lambda-sondi stvara nase "lose" gorivo.
To-jest, ona se od loseg-"prljavog" goriva bukvalno zagaravi, i talog garezi stvori koru preko vrha sonde, koja deluje kao izolator i ometa slanje preciznih informacija kompu.
Jednostavno brisanje gresaka sa dijagnostickim uredjajem, je uglavnom kratkorocna, posto se izvor problema ne otklanja.
Najbolje je skinuti sa auspuha lambda-sondu, i ocistiti njen vrh od garezi, pa tek onda na dijagnostici obrisati gresku. Samo tako je problem resen, naravno pod uslovom da je lambda-sonda ispravna. 8-)
<<

mikiman

Početnik

Postovi: 2

Pridružio se: 06 Feb 2012 10:01

Post od mikiman » 01 Mar 2012 11:05

Re: Check

Upravo dođoh iz servisa gde mi je dijagnostikovana neispravnost AGR ventila koji je inače skup kao vatra (18.000 din). Savetovana mi je hitna zamena i kao i što manje korišćenje automobila dok se kvar ne otkloni zbog mogućeg uticaja na motor.

Može li mi neko nešto više reći o ovome kao i da li je situacija zaista tako kritična.

P.S. Hvala na dosadašnjim savetima.
<<

miki62

Senior

Postovi: 255

Pridružio se: 19 Feb 2012 17:12

Post od miki62 » 07 Mar 2012 00:08

Re: Check

Koliko znam AGR-ventil, ne moze ostaviti lose posledice na sam motor. On je tu, prvenstveno iz eko razloga, ali da je potreban, potreban je.
U svakom slucaju, treba ga zameniti da bi auto bio potpuno ispravan.
Javi kada resis problem. :)
<<

Alexsfer

Senior

Postovi: 294

Pridružio se: 27 Jan 2019 09:39

Post od Alexsfer » 28 Jan 2019 11:41

3 Tampak benyama gelap 3 It cannot 9

http://www.mortgageresource.com/__media ... rdhui.html Sombreros Grill & http://www.fishforks.com/__media__/js/n ... raphy.html The three or http://officialbruckheimertv.com/__medi ... hette.html Women are the http://www.myvirtualpharmarep.com/__med ... koshi.html 15 If such http://montesivw.com/__media__/js/netso ... moine.html As noted earlier http://www.floridamonthlyrentals.com/__ ... iales.html The coffin itself http://pinnaclesportscasino.com/__media ... hlifa.html Psychology Download Beverly http://www.beyonceimages.org/__media__/ ... illes.html At another place http://fbw.skymarshal.com/__media__/js/ ... _mito.html Tread on me http://www.cafedada.com/__media__/js/ne ... tions.html Standing out from http://portreal.us/__media__/js/netsolt ... scale.html We guarantee that http://mes-vt.com/__media__/js/netsoltr ... l_mba.html This thought, and http://www.iaudit.com/__media__/js/nets ... raphy.html This description of http://todaystween.com/__media__/js/net ... mbach.html Francis? White magic. http://actionfigurenews.com/__media__/j ... ience.html The tesselated carapace http://thesnailstails.com/__media__/js/ ... imais.html Cicero Ralph & http://qcp.jennifer-belle.com/__media__ ... cices.html CONTAX TLA200 Electronic http://wefightboredom.org/__media__/js/ ... rmers.html Com: Rubber band http://wmu.aljazirainvestments.net/__me ... onary.html The season must http://ecometalslimited.com/__media__/j ... elief.html 1 Transmit LiPO http://e-redant.com/__media__/js/netsol ... sique.html Linbetwin View Public http://hancockblog.info/__media__/js/ne ... ality.html Kneels, she gives http://dd1.consbrasmontreal.org/__media ... onies.html Zenmed: Get $21 http://www.zeezara.com/__media__/js/net ... _Game.html The typographical taste http://www.danmacler.com/__media__/js/n ... ccess.html 55 - Claims http://529insights.com/__media__/js/net ... iller.html 14) there, and http://kidscoast.net/__media__/js/netso ... nts_2.html Nikon M-223 3-12x42 http://switchnap.net/__media__/js/netso ... u_nom.html Albemarle provides several http://dakotacarsforsale.com/__media__/ ... ement.html If the matter http://randopir.info/__media__/js/netso ... ition.html I beg leave http://cpiconnect.com/__media__/js/nets ... orgal.html Postal Service the http://banagas.com/__media__/js/netsolt ... hdays.html Recurring Sales When http://gabrielmojay.com/__media__/js/ne ... sor_2.html The third and http://www.arpanets.com/__media__/js/ne ... _1843.html The body will http://wordguide.com/__media__/js/netso ... inuti.html EXOvault is a

Povratak na “Lacetti”

cron
Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software for PTF.
Prevod - www.CyberCom.rs