Skidao sam, ali dimenzije koje dobijam merenjem nisu bas okrugle (razmak izmedju dva srafa dijagonalno je ~13cm, ostalo nista nije okruglo pa ni sam precnik, cini mi se oko 11.5cm), pa me zanima da li je neko menjao. Prednji levi je izgleda povukao vlagu od snega ove zime (poceo da prdi), pa sam u fazonu da ih sve zamenim nekim boljim, pa me zanima sta pasuje lepo, a da je kvalitetno (i izdrzljivo)
Dimenzije, marka, model?
Evo slike fabrickog prednjeg levog sa kratkim objasnjenjem kako skinuti, dok ne kupim nove i zamenim skroz
Potrebno je skinuti plastiku sa vrata, komplet. 3 srafa dole, jedan kod rukohvata, i ima jedan sraf koji se nalazi kod kvake sa unutrasnje strane za otvaranje za koji nisam siguran da je neophodan. Potrebno je skinuti (crnu) plastiku kod retrovizora sa unutrasnje strane, nema srafova, samo se vuce i ide tesko, slikacu mehanizam kad budem menjao. Okvir plastika oko kvake sa unutrasnje strane bi isto trebalo skinuti, mada ce svakako sam spasti i ako se to ne uradi. Krene se sa donje strane i odvaja se plastika polako od vrata (mehanizam slican zabicama) pa je potrebno podici na gore celu plastiku da se izvuce (nagore). Otkace se konektori za bravu i prozore i jos nesto ako ima. Time se dolazi do:

Zatim, zvucnik se nalazi na tri velika crna srafa koji kad se uklone i otkaci konektor vadi se celo kuciste.

Zvucnik moze da se izvadi iz kucista, 4 srafa, dijagonala izmedju srafova je 13cm. Evo par slika zvucnika.