LED sijalice farova

<<

dixy

Korisnikov avatar

Junior

Postovi: 59

Pridružio se: 29 Jun 2011 20:13

Lokacija: Dobanovci, Surčin

Post od dixy » 22 Okt 2018 07:25

LED sijalice farova

Da li je neko zamenio halogene sijalice farova LED sijalicama? Već druge sam kupio i uočio isti problem: kratka svetla rade ok, ali kada prebacim na duga, motorići za nivelisanje farova spuste skroz do najniže tačke, tako da se vidi kao i sa kratkim svetlima.

Rekao bih da je potreban balast, odnosno canbus modul, kao i za ksenone, koje sam imao na ovom autu (aveo 4 vrata), ali mi je neobično da je tako sofisticiran, pošto gledajući šeme nisam uspeo da zaključim da računar ima neke veze sa nivoom farova.

Zanima me vaše mišljenje na ovu temu ili neko praktično rešenje za ovaj problem. Isključivanje motorića farova nije rešenje, jer dele instalaciju sa pozicijama, pa ako se isključe, isključuju se i pozicije...
<<

Dule

Junior

Postovi: 21

Pridružio se: 15 Jan 2013 11:18

Post od Dule » 22 Okt 2018 20:36

Re: LED sijalice farova

Probao sam ja. Kod mene su ledovi pravili smetnje na radio prijemu (povremeno se gubio ili slabio radio signal). Inače, i sa H4 kad se uključe duga svetla motorići spuštaju snop, tako da to nema veze sa sijalicama.
<<

dixy

Korisnikov avatar

Junior

Postovi: 59

Pridružio se: 29 Jun 2011 20:13

Lokacija: Dobanovci, Surčin

Post od dixy » 23 Okt 2018 21:56

Re: LED sijalice farova

Da, moguće je da i kod mene utiču na radio signal, jer sam primetio ovih dana svašta čudno. Onda je vrlo moguće da im je ustvari potreban canbus modul, pa jedan od dva tipa, ili set kondenzatora (jer je smetnja posledica nedostatka filtera) ili set otpornika (što mislim da je za ovde pre slučaj). Inače, kod mene su motorići radili prema sopstvenom nahođenju, dok nisam promenio spojeve na masu. Posle toga više nikad nisu mrdnuli sem na pomeranje komande i do sada, sa ovim led. Takođe, nisam primetio ni da se pomeraju sa prebacivanjem na dugo svetlo u slučaju običnih H4 halogenih sijalica.

Iskreno, mislim da su kod mene ksenoni najbolje radili i da se najbolje videlo sa njima, naravno uz korektno podešene farove u smislu visine i širine snopa, ali se sa time više nebih igrao, da ne padne policiji na pamet kao i za zatamnjena stakla da nas gnjave.
<<

pevac54

Senior

Postovi: 208

Pridružio se: 10 Mar 2012 12:17

Post od pevac54 » 24 Okt 2018 08:06

Re: LED sijalice farova

Vodite računa da pre odlaska na tehnički pregled za registraciju auta vratite H4 sijalice, jer se može desiti da ne prođete tehnički pregled. U Dunav autu to gledaju.
<<

dixy

Korisnikov avatar

Junior

Postovi: 59

Pridružio se: 29 Jun 2011 20:13

Lokacija: Dobanovci, Surčin

Post od dixy » 24 Okt 2018 09:40

Re: LED sijalice farova

Pa sad kako slikaju, sigurno nema prolaza sa LED. Pretpostavljam da ću kupiti neke kvalitetne H4 da stavim, kad već ne može ksenon ili LED, odnosno smatra se prepravkom na automobilu njihova ugradnja (ima isti status kao da je npr odsečen krov :D ), što je naravno besmisleno i služi za izvlačenje para. Naravno, sve više viđam blentavo postavljene LED, koje svetle direktno u oči vozaču iz suprotnog smera, a to je već zaista za kaznu i to debelu. Podešavanje snopa u nekim radionicama naplaćuju minimalno, a to podešavanje bi moralo da bude obavezno, dva puta godišnje, kao i letnje i zimske gume.

Povratak na “4v”

cron
Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software for PTF.
Prevod - www.CyberCom.rs