Letnje pripreme

<<

widanovic

Korisnikov avatar

Site Admin

Postovi: 384

Pridružio se: 27 Apr 2011 23:29

Post od widanovic » 28 Maj 2015 11:07

Letnje pripreme

Spremam se da i ove godine posetim Istanbul, a to je nekih 3000km (ukupno) vožnje pa sam rešio da za tu priliku malo podesim mašinu i da je obradujem sa par novih stvari.

Kupio sam za probu motorno ulje TECHNOS MSAPS 5W40 EXCEED. To je Bardahl ulje koje se pakuje u konzervama i po rečima uvoznika najbolje ulje koje se može naći na našem tržištu.
Pre zamene ulja, po nagovoru, sam ubacio u motor aditiv za ispiranje motora. Tu stvarno nisam mogao da verujem. Obično redovno menjam ulje i trudim se da stavim što skuplje ulje, kao skuplje bolje, i tako mi se dešava da kada ga isipam prosto mi bude žao jer boja nikada nije crna već braonkasta(kao ulje koje je bilo 3 dana u moturu, blago uprljano). I ovaj put kada sam vadio nivometar boja je bila braonkasta. Nakon sipanja aditiva ispustio sam komplet crno ulje, da čovek ne poveruje.
Takođe sam dodao i aditiv za plinski sistem, međutim kod njega još ne mogu da osetim da li ima razlike jer imam nekih problema sa plinom koje moram da rešim ovih dana.

Naravno zamenio sam i filter klime, vazduha, ulja, goriva, ulje u menjaču.... Da napomenem ne vredi davati 3500 din za originalni filter klime kad je i ovaj Japanpart od 800 din super.

Sve u svemu, sada auto radi lepše. Za potrošnju javljam za koji dan kada krenem na put. Ako mi iskrsnu neke pare ubacicu i oktan buster, jer ceo zivot imam želju da ga kupim ali uvek mi je nešto drugo preče.

Povratak na “Putovanja i izleti”

cron
Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software for PTF.
Prevod - www.CyberCom.rs